Onze spreekuren – Huisartsen LimmerLoo – Limmen
Header afbeelding
Zonnedauw 4-B 1906 HA Limmen Tel:072 - 505 1272

Onze spreekuren

Als u een afspraak maakt voor het spreekuur informeert de assistente altijd naar de reden van uw komst. Dit heet triage. Triage zorgt ervoor dat u op het juiste moment, door de juiste hulpverlener de juiste zorg krijgt.

Onze assistentes zijn speciaal opgeleid om triage te verrichten en bezitten voldoende medische kennis.

 

Een afspraak duurt 10 minuten, meestal is dit voldoende om dieper in te gaan op een klacht.
Als u meerdere zaken heeft die u wilt bespreken of het idee hebt dat er voor uw klacht meer tijd nodig is, geef dit dat dan door aan de assistente.

Voor ingrepen plannen we meer tijd in. Afhankelijk van de ingreep tussen de 20 – 30 minuten.

Bij een verwijzing sturen wij in de meeste gevallen de verwijsbrief digitaal naar de betreffende specialist.
Als dat niet mogelijk is spreekt de arts af wanneer de brief voor u klaar ligt.

Bij een bloedonderzoek of een foto, kunt u zelf na 3-4 werkdagen de praktijk bellen of de uitslag al binnen is.
Indien nodig zal de assistente een (telefonische) afspraak met de specialist voor u maken.

Huisbezoek is bedoeld voor ernstig zieke patiënten en voor patiënten die slecht ter been of minder valide zijn. Een afspraak op het spreekuur heeft onze voorkeur, naast de vanzelfsprekende efficiëntie zijn in de praktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden. De huisbezoeken worden aan het eind van de ochtend/begin middag gemaakt, doorgaans tussen 11:15 en 13:00 uur. Vraag een huisbezoek vóór 10:00 uur aan.

Als u telefonisch wilt overleggen met de huisarts kunt u hier ’s ochtends voor 12 uur een afspraak voor maken bij de praktijkassistente. Indien mogelijk wordt u later op de dag door de huisarts teruggebeld. Dit gebeurt meestal tussen 13:15 en 14:30 uur. Wij bellen anoniem.

Voor dit spreekuur kunt u bij de assistente een afspraak maken:

  • Controle van bloeddruk
  • Oren uitspuiten (zie ook onze tip voor het snel en makkelijk zelf oplossen van een verstopt oor)
  • Uitstrijkje
  • Behandeling van wratten met Monochloorazijnzuur en/of stikstof (zie uitleg ‘wrattenspreekuur’)
  • Eenvoudige wondbehandeling en zwachtelen
  • Verwijderen van hechtingen
  • Het maken van hartfilmpjes
  • Reizigersspreekuur
  • Bloedonderzoek (Hb, BSE, CRP en glucose)
  • Urineonderzoek
    • Voor het onderzoek is het belangrijk dat u voor 10:00 uur ’s ochtends de urine afgeeft bij de balie. Graag willen wij dat u hierover vooraf telefonisch contact met ons opneemt.
    • Om uw privacy bij de balie te beschermen ontvangt u van de balie assistente een vragenformulier m.b.t. het urineonderzoek. Deze dient u ter plekke in te vullen.

Voor een goede beoordeling dient de urine binnen een uur gebracht te worden of anders van tevoren gekoeld bewaard moeten zijn.
Kijk tevens op www.thuisarts.nl/blaasontsteking of op www.thuisarts.nl/blaastonsteking bij kinderen.

Wratten worden veroorzaakt door een virus en genezen in het algemeen spontaan en zonder littekenvorming. Ons advies is het natuurlijk beloop af te wachten; behandeling is alleen aangewezen als de patiënt veel last heeft van de wratten. Mocht u toch tot behandeling over willen gaan, dan zijn er drie opties:

1. Zelfbehandeling met salicylzuurzalf 40%: de wrat dagelijks vijlen, daarna de zalf aanbrengen, afdekken met een pleister, doorgaan tot de wrat weg is, maximaal 3 maanden.

2. Stikstoftherapie: de wrat wordt door de assistente aangestipt met vloeibare stikstof, dit moet iedere 2-4 weken herhaald worden. Nadeel is dat deze behandeling pijnlijk is en er regelmatig blaren en/of wonden ontstaan.

3. Monochloorazijnzuur: de wrat wordt door de assistente aangestipt met Monochloorazijnzuur, dit moet iedere 2-4 weken herhaald worden. Het Nederlands Huisartsen Genootschap ontraadt deze behandeling vanwege bijwerkingen die soms optreden (https://www.nhg.org/actueel/nieuws/herziene-behandelrichtlijn-wratten-mca-niet-meer-aanbevolen). Zowel wij als onze patiënten hebben over het algemeen echter goede ervaringen met dit middel. Ook de dermatologen van Centrum Oosterwal hebben ruime ervaring met dit middel. Het middel is even effectief gebleken als stikstof en doet tijdens de behandeling geen pijn. Echter is er een kleine kans dat u achteraf hevige pijn en blaren krijgt.

U kunt aan de assistente doorgeven welke behandeling u wenst.

In de praktijk is het mogelijk om een allergietest te laten doen.
Dit kan gedaan worden als er een vermoeden bestaat dat er een allergie is voor graspollen, boompollen, huisstofmijt of huisdieren.
De allergietest wordt uitgevoerd door middel van een huidpriktest.
Op het gebied van huisstofmijt allergie en hooikoorts zijn er momenteel nieuwe behandelingsmogelijkheden.
Vermoedt u dat u voor bovenstaande stoffen allergisch bent kunt u een afspraak maken bij de assistentes of bij een van de POH-s die hiervoor opgeleid zijn.
Daarna krijgt u advies over een eventuele behandeling.